Ik ben noch een kunstenaar, noch een vakman, gewoon hongerig naar kunst en cultuur.

In het verleden, leken de beeldende kunst en hun technieken ontoegankelijk voor mij.
Op een dag 'durfden' mijn handen de aarde. Zonder een moment te vermoeden dat een passie zou ontkiemen en nu elke dag zou ontbranden.

De modellering bracht me op de grootte van hout en steen: permanente test van geduld, strengheid en bescheidenheid. Complexe gevoelens van falen, teleurstelling, tevredenheid, geluk en vertrouwen werken.

Ontdek jezelf, scherp je hart meedogenloos en kijk uit voor ontmoetingen.

Op zoek naar waarheid, soberheid, harmonie, balans en eenvoud van vormen: dit zijn mijn doelstellingen.

Het leven representeren door de vormen te stileren, maakt dialoog, reactie en, indien mogelijk, emotie mogelijk. Dit universum van schoonheid en expressie is rijk en mysterieus: altijd onaf en perfect, het is mijn vertrouweling geworden, mijn beloning.

Dit pad, ik nam het laat. De horizon vervaagt terwijl ik vooruit ga. Het creëert een ruimte die rijk is aan hernieuwde ontmoetingen.

BEDANKT aan Aurélie Etienne, workshop "Dare the Earth" in Eigenbrakel. Ze liet me de vruchtbaarheid en vrijgevigheid van de aarde ontdekken. Ik heb de kleine Himba-pop gekoesterd die zijn wijze advies mij hielp te modelleren. 

Isabelle de Bellefroid en José Sahagun, Workshop "Art et Ose" in Rhode Saint Genèse, waren en zijn vandaag meesters voor mij. Tijdens elke cursus moedigen ze aan, delen ze hun vaardigheden en scherpen ze de ogen. Ik ben hen het geluk verschuldigd om te creëren, vooruit te gaan en gepassioneerd te blijven.

Ik probeerde ook op lage reliëfs in de aarde eenvoudige verhalen te vertellen geïnspireerd door de liederen van Jacques Brel. Myriam Lepaige onthulde mij een beetje van haar rijke universum, dat van keramiek.