Als het virus zich om ons heen blijft lokken, om ons te omringen, om ons te kwetsen, moeten we blijven leven en dromen... Dank zij God, de kunst van het beeldhouwen blijft een goede hulp.

Ik ben net klaar met “Veerkracht”, de zeepsteen zweet uit kleine grijze stromen die hier en daar vermengd zijn met beige vlekken; ik probeerde in de houding en de kenmerken van het gezicht twee woorden “optimisme” en « vertrouwen” in te brengen.

Tijdens de zomer, het lied “Gitans” (F. Cabrel) fascineerde mijn oren…. Deze poëzie was het resultaat van de luiheid die werd veroorzaakt door de hittegolf… Ik kon de grote woorden van de boodschap niet weerstaan. Het werd “de vrouw die de vogels streelt”.

Eindelijk “Vers le ciel”… Een klein stukje aarde waar ik beweging en blik wilde mixen... Ook hier vertrouwen en optimisme: het antwoord van de zon en de sterren op de angst van ons gebed.

Ik begon met een model dat ik in geëmailleerde klei maakte.

De beperkingen van het zeepsteenblok maakten de steun van de armen fragieler. ik kon ook de kenmerken van het gezicht graven: Lees noch verdriet noch geluk… Geen knielen... alleen de kracht van optimisme en vertrouwen.

Als poëzie de bron van inspiratie wordt….

"Vrouwen met lang haar

Hebben alles in emmers gewast

Het linnen op struiken gedroogd

De kinderen in de vrachtwagens gebracht

Op rieten manden

En hebben de vogels gestreeld , de vogels gestreeld

Waar ging u heen? “

(Gitan . F. Cabrel)

Het is maar 950° terracotta zonder meer….

Een paar engobes om de uniformiteit van de aarde te verstoren… Voor de rest, het doel: Stukjes ster smaken , de zon bewonderen , benen en armen gekruist, ogen gesloten in vertrouwen naar een hemel die de wolken wil ontruimen.

JIJ EN IK

Ik had een prachtig stuk kersenboom.

Ik wilde het volume bijhouden en niet het te veel versnijden. Dus heb ik een kleitest voorbereid die twee "geassembleerde" personages vertegenwoordigde.

Ik heb de test gereduceerd tot het formaat van de buste voordat ik het hout sneed. Hier zijn enkele fasen van het werk:

De Argentijnse tango heeft altijd indruk op me gemaakt.

Een zeer klassiek beeldhouwwerk van aarde. Ze wacht ook op de oven.

Een ander werk over het vak: Pacha Mama; 

 

In mijn atelier in Rhode heb ik intensief gewerkt aan "Slow love motion" ... een complexe naam, zou je kunnen zeggen, maar ik vond alleen deze Engelse woordenschat om zowel de liefdevolle intensiteit van dit paar uit te drukken als ook de lichte beweging ...

 

 

 

 

Ken je de Japanse legende van de 1000 kraanvogels?

 

Mijn lezingen lieten me onlangs dit verrassende verhaal kennen. Japan is een land waar origami erg populair is. Er wordt gezegd dat - als 1000 papieren kraanvogels in het jaar worden gevouwen en er een krans van wordt gemaakt - de wensen van gezondheid en geluk die aan een bepaalde persoon zijn gericht, zullen worden ingewilligd.