De 6 werken waarover  ik begin 2020 verteld heb  zijn bijna klaar: GOLVEN, DE LUITSPELER, PASHA MAMA, ORIGAMI VAN EEN KRAAN, TANGO en SLOW LOVE MOTION. U ziet ze binnenkort in de catalogus van werken: Het zal hun promotie zijn.

Ondertussen kun je hun verhaal nog steeds lezen in deze blog.

Het werk dat mij in deze voorjaarsperiode van lockdown bezighoudt, heet " JIJ EN IK ": Sculptuur in kersenhout, geïnitieerd door een test in aarde .

 

Een zeer klassiek beeldhouwwerk van aarde. Ze wacht ook op de oven.

JIJ EN IK

Ik had een prachtig stuk kersenboom.

Ik wilde het volume bijhouden en niet het te veel versnijden. Dus heb ik een kleitest voorbereid die twee "geassembleerde" personages vertegenwoordigde.

Ik heb de test gereduceerd tot het formaat van de buste voordat ik het hout sneed. Hier zijn enkele fasen van het werk:

Een ander werk over het vak: Pacha Mama; 

mijn wens om lage-temperatuuremail (type) te testen op een abstract beeld dat ik « GOLVEN » noemde.

In mijn atelier in Rhode heb ik intensief gewerkt aan "Slow love motion" ... een complexe naam, zou je kunnen zeggen, maar ik vond alleen deze Engelse woordenschat om zowel de liefdevolle intensiteit van dit paar uit te drukken als ook de lichte beweging ...

 

 

De Argentijnse tango heeft altijd indruk op me gemaakt.

 

 

Ken je de Japanse legende van de 1000 kraanvogels?

 

Mijn lezingen lieten me onlangs dit verrassende verhaal kennen. Japan is een land waar origami erg populair is. Er wordt gezegd dat - als 1000 papieren kraanvogels in het jaar worden gevouwen en er een krans van wordt gemaakt - de wensen van gezondheid en geluk die aan een bepaalde persoon zijn gericht, zullen worden ingewilligd.